تابلو کامپوزیت چیست؟
یکی دیگر از روشهای رایج ساخت تابلوهای تبلیغاتی که امروزه به عنوان یک تبلیغات مدرن کاربرد زیادی دارد تابلو کامپوزیت است . برای ساخت بدنه تابلو کامپوزیت از ورق کامپوزیت و برای درج پیام تبلیغاتی از انواع حروف برجسته استفاده می شود .
تابلو کامپوزیت مغازه
نمای این نمونه تابلو امروزه جایگاه خاصی در میان تابلو سازان برای استفاده به عنوان بدنه و زمینه اصلی تابلو به خاطر تنوع رنگ، سبک بودن، مقاومت در برابر شرایط جوی و شکلپذیری خوب پیدا کرده است. ترکیبی از چند ماده هست که یک بخش آن از ذرات به هم چسبیده اصلی تشکیلشده است و بخش دیگرآن نیز بهعنوان ماده محصورکننده است.
اجزای تشکیل دهنده کامپوزیت
آهن آلات و اتصالات
ورق یا پوشش کامپوزیت
روکش مخصوص
چند نوع کامپوزیت در بازار وجود دارند؟
احتمالا نام کامپوزیت و پنلهای کامپوزیتی در صنعت ساخت و ساز ساختمان نیز به گوش شما خورده و برایتان این سوال به وجود آمده است که پنلهای کامپوزیتی ساختمانی چه تفاوتی با پنلهایی دارند که در صنعت تابلوسازی در کرج از آنها استفاده میشود؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که در ابتدای ورود کامپوزیت به دنیای تابلوسازی، تفاوتی بین کامپوزیت نمای ساختمان و کامپوزیتی که در تابلوسازی از آن استفاده میکردند، وجود نداشت. اما به تدریج با افزایش نرخ ارز و بالا رفتن قیمت پنلهای کامپوزیتی، برای بسیاری از کسب و کارها صرفه اقتصادی نداشت که از ورق ضخیم کامپوزیت نمای ساختمان استفاده کنند.
از طرف دیگر برای دریافت مجوز پایان کار یک ساختمان، سازمان مسکن و شهرسازی و آتش نشانی، بر کامپوزیت استفاده شده در ساختمان نظارت میکنند. به همین خاطر، باید از کامپوزیتهای مخصوص نما در ساختمان استفاده کرد که دارای مجوزهای رسمی باشند و در مقابل آتش نیز از خود مقاومت بالایی نشان دهند.
اما برای نصب تابلو یک مغازه، نیازی به دریافت مجوزهای مختلف نیست و میتوانید از کامپوزیتهای نازکتر نیز استفاده کنید. دقیقا به همین خاطر بود که کامپوزیتها به دو دسته کامپوزیتهای اکونومی و کامپوزیتهای ساختمانی تقسیم شدند.
کامپوزیتهای اکونومی دارای ضخامت آلومینیوم بسیار نازکتر و در حدود 30 میکرون هستند. شاید این نوع کامپوزیت تنها برای استفاده در تابلوهایی که نیاز به خم کاری ندارند، مناسب باشد.
اما اگر قصد خم کردن کامپوزیت را داشته باشید، باید بدانید که اصلا قادر به انجام این کار نخواهید بود چرا که این نوع کامپوزیت سریعا میشکند. همچنین همانطور که انتظار میرود، این نوع کامپوزیت مقاومت بسیار کمی دارد و معمولا قابل تعمیر یا جا به جایی نیست.
مزایای تابلو کامپوزیت :
- حاوی آلیاژ مقاوم ، بادوام و سبکی است.
- قابل پیاده سازی در رنگهای دلخواه
- بستری مناسب برای نصب انواع حروف برجسته
- در برابر شرایط آب و هوایی و اشعه ماورا بنفش مقاوم می باشد .
- به دلیل خاصیت پاکسازی خودکار در مقابل گرد و غبار و آلودگی های محیطی کثیف نمی شود و دائما براق و زیبا جلوه می کند .
- به راحتی می توان ورق کامپوزیت را به شکل و فرم دلخواه درآورد .
- قابل شستشو
- ضد زنگ
- ضد حریق و عایق حرارت
- سبکی وزن
- مقاوم در برابر آتش سوزی
- بی نیاز به شستشو
- پوششی برای نمای داخلی و سطوح مسقف
- اتصالات مناسب جهت هر نوع زیر سازی
تابلو کامپوزیت در کرج
متریال تزئینی که خیلی سریع جایگاه خود را در صنعت تابلوسازی و نما پیدا کرد و در مدتی کوتاه توجه زیادی به خود جذب کرد.نصب آسان ،تنوع رنگ ،قیمت مناسب و ده ها مزیت دیگر تابلو کامپوزیت را به انتخابی مفید ،کارآمد و مقرون به صرفه مبدل کرد.کامپوزیت در لغت به معنای مخلوط مرکب است که اشاره بر لایه لایه بودن ولی ادغام نشدن لایه ها در ساختار درونی آن دارد.ترکیب کلی کامپوزیت این محصول سبک وزن اما مقاوم، پوسته ای متشکل از دو ورق آلومینیوم نازک ۵/. و هسته میانی پلی اتیلین ۳ میلی متر است که با احتساب لایه های چسب در مجموع ۴ میلی متر میشود .
سطح آلومینیوم خارجی با پوشش رزین PVDFپوشانده شده است که عایق خراش وتغییرات دما و هوا است. شایان ذکر است برای نصب تابلو در فضاهای داخلی لایه رویی با پوشش پلی استر مکفی است اما تابلوهایی که در فضای خارجی قرار میگیرند با توجه به رطوبت ، آب و هوا و سایر عوامل بیرونی به منظور دوام بیشتر ، ملزم به استفاده از لایه محافظ PVDF هستند.
کامپوزیت پانل یکی از مدرن ترین مصالحی است که استفاده از آن، این روز ها در میان معماران و طراحان نما رواج یافته است. این ماده بعلت دارا بودن خصوصیاتی چون سبکی، عایق بودن، انعطاف پذیری، مقاوم در برابر شرایط جوی و جلال خاص خود، تمام نیاز های سازندگان را برآورده کرده است و به همین خاطر به صورت یکی از مصالح خاص و شیک مطرح می شود.
به عنوان مثال اجرای تابلو کامپوزیت در کرج به شکل فیکس نیازمند زمان بیشتری نسبت به نوع اچ و ال می باشد یا اجراهایی مانند ایجاد اشکال مختلف با کامپوزیت نیز به همین ترتیب مستلزم زمان بیشتر نسبت به نوع ساده آن خواهد داشت.
کاربرد تابلوهای کامپوزیت :
در صنعت خودروسازی، ساختمان سازی، هواپیما و دیگر صنایع، از این متریال بسیار استفاده می شود. شغل و صنعت دیگری که ورق های کامپوزیت در آن بسیار کاربرد دارد، حرفه تابلو سازی است. در صنعت تابلو سازی، این ورق ها بیشتر به جهت نماسازی سردر مکان های تجاری استفاده میشوند که در اصطلاح به آن تابلو کامپوزیت میگویند.
در واقع برای تعریف اصولی و دقیق از کاربرد آن در ساخت تابلو، میتوان گفت که کامپوزیت برای نصب تابلوهای تبلیغاتی، به عنوان یک نمای زیر کار بوده و تکمیل کننده تابلو با هر زمینه دلخواهی میباشد. بدنه تابلوی کامپوزیت، از ورق های کامپوزیت ساخته شده و با استفاده از انواع حروف برجسته، پیام های تبلیغاتی روی تابلو درج می شود.
ساخت تابلوی کامپوزیت برای اولین بار به سال 1969 برمی گردد که توسط کشور آلمان بهره برداری شد. امروزه یکی از زیباترین و بروزترین تابلوهای تبلیغاتی که برای زیباسازی نما هم استفاده می شود، تابلو کامپوزیت است که برای نماهای ساختمان، تابلو سردر مغازه ها و جایگاه های سوخت بسیار کاربرد دارد.
انواع تابلو کامپوزیت
با کمی تامل و دقت در سطح شهر با نمونه تابلوهای کامپوزیت متفاوتی رو برو خواهیم شد که هر کدام از آنها به شیوه های متفاوتی از نظر رنگ و طراحی اجرا شده اند.همانطور که اشاره کردیم کامپوزیت ها در تابلو سازی بیشتر جنبه نمای زیر کار را دارند، به عنوان مثال یک تابلو مغازه را در نظر داشته باشید که سر در آن توسط کامپوزیت پوشانده شده و روی کامپوزیت حروف های برجسته مانند چلنیوم نصب شده باشد. در واقع نمای زیر تابلو چلنیوم، کامپوزیت می باشد. که اصطلاحا با نام تابلو کامپوزیت چلنیوم یا تابلو کامپوزیت مغازه شناخته می شوند.
حروف های برجسته دیگری مانند حروف استیل، حروف فلزی، نئون پلاستیک و نمونه های مشابه از دیگر تابلو های تبلیغاتی به شمار می روند که همراه با زمینه کامپوزیت قابل اجرا می باشند.
تابلوهای کامپوزیت به شکل های مختلفی در طرح و رنگ های متفاوت قابل نصب و اجرا هستند که هر کدام با نام ها و اصطلاحاتی مانند فیکس، H L، هنگ و … شناخته می شوند و از روش های گونانی در نوع اجرا تبعیت می کنند.
تابلو چلنیوم و تابلو کامپوزیت
تابلو چلنیوم یا همان حروف برجسته چلنیوم نوعی از تابلو تبلیغاتی می باشد که به صورت حروف برجسته قابل ساخت می باشد و به عنوان تابلو مغازه و سردر مکان های تجاری به کار گرفته می شود.
حروف چلنیوم که نام گذاری آن به واسطه کاربرد رول چنلیوم که نوعی آلومینیوم است از مقرون به صرفه ترین حروف های برجسته است و بیش از دو دهه از ورودش به حرفه تابلو سازی نیز می گذرد.
تابلو چلنیوم را می توان روی نماهای متفاوتی مانند چوب ترمووود، سنگ، سرامیک و کامپوزیت نصب کرد که ترکیب این حروف همراه با تابلو کامپوزیت یا نمای کامپوزیت یکی از زیباترین تابلو های تبلیغاتی بشمار می رود که رنگ بندی در کامپوزیت و حروف چلنیوم از مزیت های این تابلو بشمار می رود.
تابلو استیل و تابلو کامپوزیت
تابلو استیل یا حروف استیل نیز از حروف های برجسته ای است که در دسته تابلو های قدمت دار در صنعت تابلو سازی قرار می گیرد و در رنگ های متفاوتی تولید می شود که از کاربردی ترین آنها می توان به استیل طلایی و نقره ای اشاره نمود.
تابلو استیل نیز همانند تابلو چلنیوم می تواند تلفیق زیبایی همراه با کامپوزیت در تولید یک تابلو تبلیغاتی ایجاد نماید. ساخت تابلو استیل و کاربرد آن روی نمای کامپوزیت دارای مزیت هایی مانند زیبایی و عدم رویت سیم کشی حروف می باشد و در واقع باید عنوان نمود که تمام سیم کشی های تابلو در قسمت پشت تابلو انجام می گیرد.
همچنین باید عنوان نمود که کاربرد نمای کامپوزیت می تواند در رابطه با دیگر حروف های برجسته مانند حروف فلزی و حروف نئون پلاستیک از مناسب ترین گذینه ها باشد.
قیمت تابلو کامپوزیت
ابعاد ورق های کامپوزیت معمولا 3.20 در 1.25 متر می باشد و قیمت تابلو کامپوزیت بر مبنی متر مربع و ورق مصرفی محاسبه می گردد.
کامپوزیت ها با برندهای متفاوت در رنگها و ضخامت های مختلف در انواع نانو و معمولی در بازار موجود هستند که قیمت گذاری تابلو کامپوزیت با توجه به موارد گفته شده کاملا متفاوت می باشد.همچنین نوع اجرا و روش های به کار برده شده در ساخت تابلو کامپوزیت نیز از دیگر عوامل دخیل در قیمت گذاری کامپوزیت به شمار می روند.
برای اطلاع از قیمت ساخت تابلو کامپوزیت با ما تماس بگیرید. 09122630576
نمای تجاری با کامپوزیت و نورپردازی نما
نمای کامپوزیت آلومینیوم در ابعاد مختلف به ضخامت ۴ میلی متر از دو لایه ورق آلومینیوم تشکیل شده است. هسته داخلی ورق آلومینیوم کامپوزیت پرمیوم باند از پلی اتیلن و مواد معدنی ضد آتش ساخته شده است. پوشش رویه ورق های آلومینیوم کامپوزیت از رزینPVDF که اصطلاحاً(Aluminum Composite Panels) نامیده می شود تولید شده است.
نورپردازی نمای ساختمان به همراه نمای کامپوزیت یکی از بیشترین درخواست های معماران در امر ساخت و ساز است.