نورپردازی نمای ساختمان یکی از عوامل مهم در زیباسازی محیط شهری است. در نورپردازی نما با استفاده از طراحی و تکنیک های اصولی، انواع تجهیزات و لامپ های نما در محل مناسب نصب و ظاهری بسیار زیبا برای ساختمان فراهم میآورد. نورپردازی علاوه بر زیبایی، روشنایی مناسبی را برای نمای بیرونی ساختمان در شب، فراهم میآورد.
یکی از مهم ترین موضوعات در زمینه نورپردازی نما، بحث مصرف انرژی است، تمام سیستم های نورپردازی هزینه برق مصرفی را افزایش می دهند در نتیجه باید درست ترین و بصرفه ترین راه برای این کار اتخاذ شود. موضوع مهم بعدی نحوه استفاده صحیح و هدایت درست نور برای روشنایی ساختمان است زیرا نورهایی که به شیوه نادرست نما را روشن می کنند نتیجه ای عکس داشته و ساختمان را نازیبا و گیج کننده نشان می دهد.
نورپردازی نمای ساختمان
امروزه نورپردازی نمای ساختمان به یکی از مهمترین المانهای معماری شهری تبدیل شده است. کمتر ساختمان نوسازی را میبینید که از نورپردازی در نمای آن استفاده نشده باشد. بسته به میزان بودجه، نوع کاربری و معماری ساختمان باید سبک نورپردازی را انتخاب و برای اجرا با یک مجموعه حرفه ای تماس بگیرید. نورپردازی برای نمای تمام ساختمان ها با کاربری های مختلف توصیه می شود. در گذشته تنها در ساختمانها و برج های تجاری و اداری از نورپردازی استفاده می شده است اما امروزه نمای اغلب ساختمانی مسکونی، هتل ها، بانک ها، بیمارستان ها و مراکز زیبایی و ورزشی نورپردازی شده و ظاهری شیک و مدرن به خود گرفته اند.
علاوه بر نورپردازی نمای بیرونی ساختمان می توانید از طراحی های جذاب برای نورپردازی در نمای داخلی ساختمان هم استفاده و از این طریق دکوراسیونی لوکس و جذاب برای ساختمان خود فراهم آورید.
آشنایی با تجهیزات مورد استفاده برای نورپردازی نمای ساختمان
برای اجرای نورپردازی نما میتوان از انواع لامپ نورپردازی نمای ساختمان مانند جت لایت، پروژکتور نما، وال واشر، ریسههای ال ای دی و… استفاده نمود. انتخاب تجهیزات مورد نیاز به سبک نورپردازی و نمای ساختمان بستگی دارد. برای یک نما میتوان طرحهای مختلفی برای نورپردازی را پیاده سازی نمود. استفاده از تجهیزات مختلف با رنگ و شدت نور متفاوت و جایگذاری آنها در قسمت های مختلف نما، موجب تنوع در طراحی نورپردازی ساختمان خواهد شد. از محبوب ترین تجهیزات نورپردازی نما میتوان به جت لایت، پروژکتور نما و وال واشر اشاره نمود.
انواع تجهیزات نورپردازی را میتوانید با قیمت مناسب از شرکت شب نما خریداری نمایید.
گروه فنی و مهندسی شب نما مجری نور پردازی نمای بیرونی ساختمان های شهری (مسکونی ،اداری ،تجاری و …) با استفاده از روش دسترسی با طناب بدون نیاز به داربست. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید. 09122630576
هزینه نورپردازی نمای ساختمان چگونه محاسبه میشود؟
اجرت و یا هزینه نورپردازی نمای ساختمان به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
- مهمترین عامل تاثیرگذار بر روی هزینه نورپردازی ساختمان، مساحت سطح مورد نظر برای نورپردازی است. بر اساس این مساحت و طرح مورد نظر، مشخص میشود که به چه مقدار تجهیزات نیاز است.
- نوع طرح انتخابی برای اجرا.
- نوع و کیفیت تجهیزات کار شده.
- شرایط نصب (نصب با داربست، طناب)
قیمت مشخصی را برای نورپردازی ساختمان نمیتوان اعلام نمود و برای برآورد هزینه بهتر است با مشاوران ما در شرکت شب نما تماس بگیرید.
سبک های مورد استفاده در نورپردازی ساختمان
برای نورپردازی نما میتوان از سبک های مختلف مانند نورپردازی خشن، نورپردازی از داخل و خارج، نورپردازی یکدست و نورپردازی تاکیدی یا منطقه ای، ثابت و متغیر استفاده نمود. دقت نمایید در هنگام طراحی بهتر است تنها از یک سبک استفاده نمایید و به کار بردن بیش از یک سبک در طراحی نورپردازی ممکن است نمای ساختمان را شلوغ و زشت نماید. در ادامه توضیح مختصری را در مورد هر سبک ارائه خواهیم داد:
- نورپردازی خشن: از این سبک برای نورپردازی المانهای کوچک در نما استفاده میشود. به طور همزمان میتوان یک یا چند المان کوچک در نما را نورپردازی نمایید.
- نورپردازی یکدست: منبع نور در یک نقطه در نما قرار گرفته و سطح وسیعی را پوشش میدهد.
- نورپردازی از داخل و خارج: در این سبک در کنار ورودی درب و پنجره ها نیز میتوان از تجهیزات نورپردازی نما استفاده نمود. دقت نمایید این سبک برای اجرا در ساختمانهای مسکونی اصلا مناسب نیستند.
- نورپردازی منطقه ای: از این سبک برای نمایش المانهای مهم نمای ساختمان مانند ستونها استفاده می شود. در این سبک میتوانید المان مورد نظر را بزرگتر و روشنتر به نمایش درآورید.
از لحاظ تکنولوژی اجرا نیز نورپردازی به دو مدل پویا(داینامیک) و ثابت(استاتیک) تقسیم بندی میشود. در مدل استاتیک هیچ گونه تغییری در طیف، رنگ و شدت نور نخواهیم داشت اما در مدل داینامیک از تجهیزاتی که قابلیت تغییر نور را دارند استفاده میشود. نورپردازی برنامه پذیر نمونه ای از نورپردازی پویا است که حتی قابلیت نمایش فیلم را بر روی نمای ساختمان فراهم میاورد و بیشتر برای نمای ساختمانهای تجاری و اداری مورد استفاده قرار میگیرد.
موارد مهم برای انتخاب سبک نورپردازی نما
در نورپردازی نما چندین نکته حائز اهمیت است. برای مثال تاکید بر خطوط عمودی و یا افقی بنا توسط نور، انتخاب رنگ نور متناسب با رنگ نما، عدم مزاحمت نورپردازی ساختمان برای فضای داخل. در نظر گرفتن طول برد نور و تقویت آن در محل های مورد نظر، پنهان کردن منبع نور به گونه ای که فقط خود نور دیده شود و نه منبع آن. در نورپردازی نما عموما از وال واشر ها و پروژکتورهای نما استفاده می شود و باید دقت داشت که چراغ های با ip بالا برای این منظور در نظر گرفته شوند تا در برابر عوامل محیطی مقاوم باشند. در انتخاب تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان باید به سرویس پذیری تجهیزات، ایمنی، حفاظت در برابر عوامل محیطی، مقاومت در برابر پاشش آب و شستشوی نما توجه نمود و با توجه به این موارد محصول مورد نظر را انتخاب کرد.سوالات مهم در رابطه با نورپردازی ساختمان
اگر قصد دارید نمای ساختمانتان را نورپردازی کنید ممکن است با سوالاتی مواجه شوید. در ادامه قصد داریم پرتکرارترین سوالات را پاسخ دهیم تا شما راحت تر بتوانید در این زمینه تصمیم گیری نمایید.
در کدام مرحله از ساخت ساختمان باید برای نورپردازی اقدام نمود؟
یکی از مهمترین سوالاتی که برای کارفرماها پیش میآید این است که در کدام مرحله از ساخت باید اقدام به اجرای نورپردازی نمایند؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم گه اگر قرار است یک نورپردازی اصولی داشته باشید باید در هنگام طراحی نما به تمام جوانب برای نورپردازی توجه نمایید و از یک فرد ماهر در این زمینه مشورت بگیرید.
پیش از اجرای نمای اصلی ساختمان باید جاسازهای لازم را برای لوله گذاری و کابل کشی در نظر بگیرید تا بعد از اتمام کار برای نورپردازی با مشکل مواجه نشوید. اگر پس از اتمام اجرای نمای ساختمان به فکر افتادید باید بدانید کار سخت تری را در پیش دارید و شاید نتوانید نورپردازی دلخواه را بر روی نمای ساختمان تان به اجرا درآورید. نورپردازی ساختمانهای قدیمی کمی مشکل تر از ساختمانهای جدید است و دلیل آن هم نبود جاساز مناسب برای نصب لامپ نما میباشد.
میزان مصرف انرژی در نورپردازی نمای ساختمان
چراغهای مورد استفاده برای نورپردازی در نمای ساختمانها معمولا بسیار کم مصرف بوده و نباید نگران هزینه مصرف برق باشید. اما با این حال نورپردازی غیر اصولی و اغراق آمیز علاوه بر هزینه بالا موجب آلودگی نوری میشود و تاثیرات منفی بر روی محیط زیست خواهد داشت.
یکی از بهترین راهکارها برای کاهش مصرف برق و جلوگیری از آسیب رساندن به محیط زیست، نورپردازی قسمتی از نما بجای پر کردن کل نما با چراغ است این به معنای اجرای یک نورپردازی اصولی و حرفه ای است.
ضمانت محصولات روشنایی چگونه است؟
گاهی اوقات چراغهای کار شده در نمای ساختمان ممکن است بسوزد و بر روی نما تاثیر منفی بگذارد. چراغها نما معمولا در قسمت هایی نصب میشوند که دسترسی به آنها بسیار مشکل است و برای تعویض آنها باید از داربست استفاده نمود. تعویض چراغ نمای ساختمان ممکن است بسیار پر هزینه و زمان بر باشد به همین دلیل توصیه میشود از تجهیزات با کیفیت استفاده نمایید.
تجهیزات مورد استفاده توسط شرکت شب نما از بهترین متریال بازار است و پس از نصب تا مدت ها نیاز به تعمیر و یا تعویض لامپ نما نخواهید داشت. اجرای نورپردازی و همچنین تجهیزات دارای ضمانت میباشد و پس از اجرا تا چند روز پروژه تست و سپس تحویل کارفرما خواهد شد.