تلویزیون شهری در ادامه روند تکمیلی تابلوهای تبلیغاتی ، پا به عرصه نهاد. که یکی از مناسب ترین و تاثیرگذارترین شیوه تبلیغات بصری به شمار میرود . همان طور که می دانید برای شناساندن خود به مشتریان نیاز به تبلیغات در زمینه کاری خود دارید . روشهای تبلیغات متفاوتی برای معرفی برند خود موجود است ، که یکی از این روشها ساخت تابلو تبلیغاتی است . تابلو تبلیغاتی حاوی انواع مختلفی از جمله تابلو نئون ، تابلو استیل ، تابلو برجسته . تابلو چلنیوم طلایی ، تابلو کامپوزیت ، تابلو فلکسی ، تابلو پلکسی گلاس . تابلو ال ای دی و تلویزیون شهری می باشد .
امروزه نصب بیلبوردهای تبلیغاتی و تلویزیون شهری امورد استقبال زیادی قرار گرفته است. هنگام عبور از بزرگراه ها و معابر بزرگ شاهد این تابلوهای غول پیکر هستیم . علت استفاده فراوان از این تابلوها تاثیر بصری آن بر ذهن مخاطب می باشد .
همانطور که همه ما در میادین اصلی شهر ، سر در ادارات ، مجموعه های ورزشی و …. می بینیم همه به تلویزیون های شهری مجهز شده اند و از این روش برای تبلیغات محیطی و مطلع کردن مشتریان و مخاطبان خود از خبر های مجموعه یا محل کسب و کار خود استفاده می کنند .
تلویزیون شهری چیست؟
به تابلو های بزرگی که در کنار اتوبان ها، بزرگراه ها، استادیوم های ورزشی و… بر روی دکل های بزرگ نصب شده و به طور کاملا رنگی تصاویر ویدیویی را پخش می کند، گفته می شود.
اجزای سازنده تلویزیون شهری:
ماژول led
ماژول ها بلوک های مربع و یا مستطیل شکلی هستند که با کنار هم قرار گرفتن تعدادی از آنها کابینت ها ساخته می شوند.
تلویزیون شهری با کنار هم قرار گرفتن کابینت های ساخته شده در ابعاد کوچکتر که هر کدام از این بلوک ها از جزء دیگری به نام ماژول LED تشکیل می شوند.
تلویزیون های شهری از نظر کاربرد:
به دو دسته Outdoor و Indoor تقسیم می شوند . تلویزیون های Outdoor به طور کامل ضد آب هستند و تا حدودی ضد ضربه اند و همچنین به علت وجود آفتاب گیر روی هر پیکسل در نور آفتاب به راحتی تصویر را نمایش می دهند . از این تلویزیون ها بیشتر در فضا های باز شهری مانند چهار راه ها ، بزرگراه ها ، فرودگاهها . پارک ها و مصلی ها استفاده می شوند . تلویزیون های Indoor ضد آب نیستند و در اغلب اوقات فاقد آفتاب گیرند .از آنها بیشتر در فضاهای بسته مثل استادیوم های ورزشی ، سالن های کنفرانس ، سالن های آمفی تئاتر . سالن فرودگاهها ، سالن مترو و استادیو ها استفاده می شود .
تلویزیون های فول کالر از نظر نحوه راه اندازی نیز به دو دسته Online و Offline تقسیم می شوند . در نوع آنلاین برای راه اندازی تلویزیون از یک کامپیوتر شخصی به عنوان کنترلر استفاده می شود . از این مدل بیشتر برای ساخت تلویزیون هایی با ابعاد بزرگ استفاده می شود . در این نوع از تلویزیون ها به نحوی صفحه نمایش بزرگ تلویزیون شهری نقش مانیتور کامپیوتر را بازی می کند و برای نمایش فیلم و تصاویر ، کامپیوتر باید به طور مداوم روشن بماند ..
تلویزین شهری از نظر ساختار
تلویزیون شهری از نوع RGB
هر پیکسل از یک LED قرمز ، یک LED سبز و یک LED آبی تشکیل شده است .
تلویزیون شهری از نوع 2RGB
هر پیکسل از دو LED قرمز ، یک LED سبز و یک LED آبی تشکیل شده است.
عوامل تاثیرگذار بر کیفیت تصاویر نمایشی در تلویزیون شهری:
دات پیچ : دات پیچ فاصله مرکز تا مرکز پیکسل ها می باشد .تراکم دات پیچ درمیزان کیفیت نمایشی تصویر بسیار حائز اهمیت است .ازدیاد دات پیچ باعث کمبود کیفیت می شود. هر چه میزان دات پیچ کمتر و تراکم پیکسل بیشتر شود تصویر نمایشی با کیفت تر خواهد بود .رزولوشن تصویر : میزان کل پیکسل های موجود در نمایشگر تعیین کننده رزولوشن تصویر می باشند .هر چقدرتعداد پیکسل ها بالاتر باشد کیفیت نهایی بهتر می شود. رزولوشن تصویر بر حسب ماتریس در ابعاد سطر و ستون بدست می آید .شدت نور : نوع LED های بکار رفته در تابلو روان و یا تلویزیون شهری بسیار حائز اهمیت است .هر چه LED ها باکیفت تر و مرغوبتر باشند ، نوردهی بهتری خواهند داشت .
زاویه دید : تابلو باید در مکانی نصب شود که از مقابل و از هر جهتی در مسیر رفت و آمد ، زاویه دید کافی داشته باشد .
به طور کلی در ساخت تلویزیون شهری تنوع ماژول ها با فاصله های پیکسلی متفاوت موجود است ،که این تفاوت تنوع ها تعیین کننده کیفیت تلویزیون شهری می باشد .
ابعاد تلویزیون شهری
ابعاد تلویزیون شهری نسبت به تقاضای مشتری قابل تغییر است . هیچ محدودیتی در ابعاد آن وجود ندارد. ولی باید یکسری نکات را رعایت کرد نکته مهم رزولیشین آن است . تلویزیون شهری مانند تلویزیون های خانگی داراری رزولیشن می باشد که کیفیت تصویر را مشخص میکند.
کارکرهای تلویزیون شهری :
تبلیغات محیطی :
شامل نصب تابلوهای تبلیغاتی مرتبط با کسب و کارها در معابر ، بزرگراه ها و میادین شهری می باشد .
اطلاع رسانی :
یکی دیگر از کارکردهای تابلو ال ای دی بزرگ یا تلویزیون شهری اطلاع رسانی و پخش اخبار و رویدادها شامل زمان برگزاری کنسرت ها ، همایش ها ، سمینارها و دیگر موارد می باشد .
مکانهای قابل استفاده تلویزیون شهری:
فضاهای فرهنگی هنری و تفریحی، سر درب مغازه ها و فروشگاه های بزرگ و کوچک، استخرها.سالن های آمفی تئاتر و تالارها، هتل ها، معابر شهری، مکان های تجاری، باشگاه های ورزشی.مناطق مسکونی، پارک ها، موسسات آموزشی، مرکزشهر، بانک ها ، ادارات دولتی . موسسات خصوصی، فرودگاه، پمپ بنزین، ترمینال اتوبوسرانی، و غیره.
مزایای تلویزن شهری :
ماژول های آن فول کالر می باشد و انواع رنگ ها را ساپورت می نماید .
بازدهی بالایی ارائه می دهد.
توان برق مصرفی آن پایین است.
کیفیت بالایی در نمایش تصاویر دارد.
مقاوم در برابر شرایط محیطی و آب و هوایی.
ضد آب.
پیاده سازی در اندازه های دلخواه.
پخش تصاویر به صورت شفاف و درخشنده.
زاویه دید کامل.
گروه فنی ومهندسی شب نما علاوه بر نورپردازی ، نورپردازی نمای ساختمان امکان ساخت و نصب تلویزیون شهری را نیز دارد.