پروژکتور نورپردازی نمای ساختمان
پروژکتور نمای ساختمان یکی از مهمترین تجهیزات برای نورپردازی نمای ساختمان است.پروژکتور نمای ساختمان در مدل ها و برند های مختلف در بازار وجود دارد. ما در این مقاله سعی داریم که انواع پروژکتورهای مخصوص نورپردازی نما را به شما معرفی کنیم.
نورپردازی نما امروزه توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است و توانسته بین ساکنین ساختمان ها ، سازنده ها ، مسئولین شهرداری ها و … جایگاه مناسبی را پیدا کند. زیرا استفاده اصولی از عناصر مختلف جهت نورپردازی نما ساختمان نه تنها به جذابیت بنا می افزاید بلکه می تواند در شب منظره زیبایی را نیز ایجاد کند و زیبایی شهر را دوچندان کند.
در نورپردازی نما باید اصول آن را رعایت کنیم به طور مثال برای ساختمان های بلند از چراغ هایی استفاده کنید که پرتاب نور بالایی دارد و عموما نور را به صورت خطی تولید می کند
قیمت ها مدل ها و طرح های مختلفی است، درجه حفاظت اکثر این چراغ ها IP68 است که ضد آب بودن این چراغ ها را برای شما خریداران عزیز تضمین می کند. چراغ نما LED پرتاب نور بالایی دارند و قابلیت پرتاب نور تا بیش از 30 متر هم دارند. محصولات ایرانی مانند شراک دارای 3 سال ضمانت رسمی برای برخی از مدل ها ارائه می کند. با استفاده از این چراغ به سادگی می توانید نما ساختمان را زیبا کنید و جلوای ویژه دهید.
قیمت لامپ نمای ساختمان – لامپ نما ساختمان – پروژکتور نمای ساختمان – انواع روشنایی نمای ساختمان – لامپ ال ای دی نمای ساختمان – لامپ نورپردازی نمای ساختمان – چراغ دکوراتیو نما – انواع چراغ نما – چراغ نمای رومی – پروژکتور نمای ساختمان – اصول نورپردازی نمای ساختمان مسکونی – لامپ نما
انواع پروژکتور نورپردازی نمای ساختمان
پروژکتور ال ای دی (پروژکتور LED)
پروژکتور ال ای دی یکی از جدیدترین تکنولوژی های تولید منابع نورانی می باشد. در این نوع تکنولوژی از دیودهای ساطع کنند نور (LED) جهت تولید نور استفاده می گردد. پروژکتورهای LED قابلیت تولید نور در رنگ های گوناگون را دارند. مهمترین کاربردهای پروژکتور ال ای دی روشنایی محیط ، نورپردازی نمای ساختمان و … می باشد. استفاده از تکنولوژی LED سبب مصرف برق بسیار کمتر و طول عمر بسیار بیشتر محصول نهایی میگردد.
پروژکتور ال ای دی تا 80 درصد نسبت به سایر منابع مانند فلورسنت و لامپ رشته ای بازدهی بیشتری دارد. پروژکتورهای LED تا 95 درصد از برق مصرفی را به نور تبدیل می کنند . فقط 5 درصد تبدیل به گرما شده و هدر میرود. این مورد سبب مصرف کمتر برق میشود و طبیعتاً انتشار گازهای گلخانه ای توسط نیروگاه ها کاهش می یابد.
پروژکتور ال ای دی ، بر خلاف دیگر منابع نوری باعث انتشار آلودگی نمیشود و در نتیجه خطر بهداشتی ایجاد نمیکند. پروژکتور LED تشعشعات ماوراءبنفش یا مادون قرمز تولید نمیکند. جیوه ندارد. مقاومت خوبی در برابر شوک و ضربه حتی در محیط های سرد دارد.
قاب آلومینیومی پروژکتورهای ال ای دی نقش هیتسینک و خارج کننده گرمای تولید شده توسط چیپ LED را دارند. اگر به هر دلیل این گرمای تولید شده درون پروژکتور باقی بماند میتواند باعث تضعیف یا خرابی پروژکتور LED شود. و از آنجا که نور LED علاوه بر زمان تابع گرما نیز هست، دمای بیش از حد بالا بر میزان نور آن نیز تاثیر میگذارد.
برخی کاربرد های عمومی نورافکن ال ای دی ( پروژکتور LED ) :
– نورپردازی و تأمین روشنایی معابر
– تأمین روشنایی خیابان ها
– تأمین روشنایی فضای سبز
– تأمین روشنایی و نورپردازي تابلوها و بیلبوردها با كمترين ميزان هدر رفت نور و انرژي
– تأمین روشنایی ساختمان های صنعتی
– نورپردازي و روشنائي عمومي بيرون ساختمان. (سالنها- محوطه ها- پاركينگها- انبارها- و فضاهاي صنعتي)
– تأمین روشنایی تجاری و تولیدی
پروژکتور led
پروژکتور های LED قابلیت های منحصر به فردی را به دست اندرکاران صنعت روشنایی عرضه کرده اند. توانايي تولید نور در طیف مرئی و دماي رنگ ۲۸۰۰ تا ۱۰۰۰۰درجـه کلوین و شاخص رنگ دهي بيشتر از ۸۰ از جمله این قابلیت ها می باشد. اين محصولات جایگزین مناسبی برای نورافكن هاي متال كوچك و هالوژنها فضاهاي بزرگ، با كمترين ميزان مصرف انرژي و ايجاد گرما با جلوه بسيار زيبا، می باشند. طول عمر بالا، قابليت اطمينان،قيمت مناسبتر و كاهش هزينه تعمير نگهداري از ويژگي هاي اين محصولات مي باشد.
پروژکتور SMD
خصوصیات پروژکتور smd
- طول عمر زياد ( حدود ۵۰۰۰۰ ساعت )
- روشن شدن سریع،رو رسیدن به حداکثر شار نوری در لحظه راه اندازی
- مصرف برق بسيار کم و تلفات حرارتی کمتر در مقایسه با چراغ های بخار سدیم و متال هالید
- عدم نياز به جريان راه اندازي بالا
- مشابهت کیفیت نور تولیدی با نور آفتاب (CRI بالا)
- عدم توليد پرتو هاي فرابنفش ( UV ) و مادن قرمز ( IR )
- مقاوم بودن در برابر شوک الکتریکی، لرزش و ضربه
- قابليت نصب در محيط هاي مرطوب و محيط هاي غبارآلود ( IP-65 )
- سیستم دفع حرارت (Heat Sink) استاندارد
- استفاده از ال ای دی های SMD
- طراحی صنعتی مناسب
- بدنه ۱۰۰ درصد آلومینیوم
- مقاوم در برابر شوک الکتریکی، لرزش و ضربه
- قابلیت اتصال به سیستم های خورشیدی (Solar)
مشخصات کلی پروژکتور SMD
• بدنه از جنس آلومینیوم با پوشش رنگ پودری الکترواستاتیک
• هیت سینک آلومینیومی با انتقال حرارت بالا جهت افزایش طول عمر چراغ
• دارای شیشه نشکن شفاف
• مجهز به آببندی سیلیکونی IP65
• ضریب توان بالا بیشتر از 0.9
• عدم ایجاد اشعه ماورای بنفش و مادون قرمز
• 90 درصد کاهش مصرف انرژی
• شاخص نمود رنگ بالا
• طول عمر 30000 ساعت
• 2 سال گارانتی توسط افراتاب
تفاوت های پروژکتور SMD با پروژکتور LED
پاسخ به این نکته که ما بین این دو پروژکتور کدامیک بهتر است امری غیر ممکن میباشد زیرا اولا کاربردهای این دو محصول کاملا با یکدیگر متفاوت می باشد و با توجه به محل کاربری و نیاز ما باید بهترین محصول انتخاب گردد.هر دو پروژکتور نورپردازی نما بسته به کاربرد آن ها توسط شرکت نوپردازی نما مورد استفاده قرار میگیرد.
از طرف دیگر اصولا در تکنولوژی LED که SMD نیز زیر مجموعه آن می باشد کیفیت محصول بستگی زیادی به تکنولوژی ساخت آن دارد. این نکته شایان ذکر است که چیپ های LED و SMD های موجود در بازار از لحاظ مقدار نوردهی ، کیفیت نور ، طول عمر و قیمیت محصول تفاوت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند.
ولی به هر حال این نکته قابل ذکر است که اولا نور دهی محصولات SMD بسیار وایدتر ( دارای زاویه تابش بیشتر) از محصولات LED می باشد، لذا جهت کابردهایی مانند روشنایی تابلو ها (پروژکتور خطی SMD را نیز ببینید) و یا هر مکانی که بخواهیم از فاصله نزدیم مساحت بیشتری را روشن کنیم پروژکتور SMD انتخاب مناسبتری است.
ولی از طرف دیگر پروژکتور LED این قابلیت را دارد که بسته به نیاز ما زاویه تابش آن را از ۵ تا ۱۲۰ درجه تغییر دهیم. در نتیجه قابلیت پرتاب نور بسیار بیشتری دارد. به همین دلیل جهت کاربردهایی مانند نورپردازی و یا روشنایی خیابان (به علت فاصله پروژکتور از سطح خیابان) و یا زمانی که می خواهیم فاصله دورتری را روشن کنیم و غیره پروژکتور LED انتخاب مناسب تری است.